Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της έκθεσης «Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη», που συνδιοργανώνει με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Αρχείο Γ. Κωνσταντινίδη, διοργανώνει συναντήσεις συζήτησης και γνώσης.

Η πρώτη συνάντηση, με θέμα «Φύλο και μνήμη: Χριστιανές και Εβραίες στην ίδια πόλη», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στις 19:00. Η Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας (Τμήμα Φιλολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων θα μιλήσει με θέμα: «Εβραίες γυναίκες της Θεσσαλονίκης: ιστορίες ζωής και προφορικές μαρτυρίες». Η Ρίκα Μπενβενίστε, καθηγήτρια Ιστορίας (Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) θα μιλήσει με θέμα: «Για τη Λούνα από τη Θεσσαλονίκη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Βασιλίσσης Σοφίας 11 (είσοδος από Σέκερη), Αθήνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: foundation.parliament.gr