Με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ελι Κοέν, συναντήθηκε στις 31.3.2023 στη Λευκωσία, μετά την τριμερή των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου, ο Νίκος Δένδιας.

Στην ατζέντα της διμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του Ισραήλ βρέθηκαν η εμβάθυνση της ελληνο-ισραηλινής στρατηγικής συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι επενδύσεις, η οικονομία, η άμυνα, η συνεργασία εντός διεθνών οργανισμών, τα θέματα Πατριαρχείου και η προστασία των χριστιανικών χώρων λατρείας στους Αγίους Τόπους. Επίσης, συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Νωρίτερα, κατά την τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, εξετάστηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της στενής συνεργασίας των τριών χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων (ενέργεια, αντιμετώπιση καταστροφών, προστασία του περιβάλλοντος κ.ά.). Στο πλαίσιο της τριμερούς συζητήθηκαν, επίσης, διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 31.3.2023

-Σχετικά: Το Tweet του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.