Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου, ο παγκόσμιος πολιτιστικός και φιλανθρωπικός Οργανισμός B’nai B’rith "PHILON Athens", η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το ΠΕΔ Πελοποννήσου, συνδιοργάνωσαν στη Σπάρτη από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2023 το καθιερωμένο "Sparta Symposia of Ideas - - Towards a Sustainable Ecosystem".

Στο Συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα και επικεντρώθηκε στην ενέργεια, τη διαχείριση αποβλήτων, το περιβάλλον και τη μεταξύ τους σχέση και έγιναν αναλυτικές παρουσιάσεις αντιστοίχισης πολιτικών και τεχνολογιών από Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Έλληνες Πανεπιστημιακούς & ειδικούς ερευνητές, κυβερνητικούς αξιωματούχους, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και διπλωμάτες, αναλυτές στρατηγικής για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και εξειδικευμένα στελέχη οργανισμών.

Στην εναρκτήρια συνεδρία ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Νόαμ Κατς διάβασε επιστολή του Προέδρου του Ισραήλ κ. Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Το Βραβείο «Αριστείας του Βασιλιά Άρεως της Σπάρτης» που απονεμήθηκε στον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ιsaac Herzog παρέλαβε ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Noam Katz.

Χαιρετισμούς απηύθυναν μέσω zoom και βίντεο ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης και ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.  

Άλλη μία επιτυχημένη δράση του B’nai B’rith Philon, που διαχρονικά στηρίζει πρωτοβουλίες που αφορούν θέματα για την βελτίωση της ζωής, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υποστήριξη στο κράτος του Ισραήλ, ολοκληρλωθηκε με τους συμμετέχοντες να δίνουν υπόσχεση συνάντησης στο επόμενο συνέδριο.