Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, η παρουσίαση του βιβλίου "Graphic Novel και Ολοκαύτωμα, διδακτικές προτάσεις και εφαρμογές για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση".

Την παρουσίαση συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων, Βιβλιοθηκών Δήμου Βόλου, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας, το Μουσείο Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας (ΜΠΕΛ), το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη» και οι Εκδόσεις Ροπή.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρίζα Ντε Κάστρο, κριτικός βιβλίου, συγγραφέας, παιδαγωγός, η Βασιλική Γιακουμάκη, επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι συγγραφείς του βιβλίου Τασουλά Τσιλιμένη, καθηγήτρια ΠΤΠΕ και Γεωργία Καραντώνα, υποψήφια διδάκτωρ ΠΤΠΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητος Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας κα Βασιλική Μαντζώρου.

Θα παρουσιαστεί μουσικοθεατρικό δρώμενο των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

  • Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου και την περιοδική έκδοση "Οι Εβραιοι του Βόλου: Τεκμήρια από τη ζωή και τη δράση τους" θα προηγηθεί σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς με τίτλο "Η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος μέσα από την τοπική ιστορία: μνήμη, λήθη και τα όρια της αναπαράστασης".

Ώρα προσέλευσης στο σεμινάριο:16.50

Διάρκεια σεμιναρίου :17.00-18.30

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Για δηλώσεις συμμετοχής: https://vmoc.gr/index.php/seminario