Μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 31.3.2024, η εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος της Εβραϊκής Κοινότητας Καστοριάς την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Καστοριάς.

Στις 11:30 το πρωί όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση συναντήθηκαν στην πλατεία Ομονοίας. Ακολούθησε συμβολική πορεία μνήμης προς το Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Εκεί, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των Εβραίων της Καστοριάς που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, εψάλησαν ψαλμοί του Δαυίδ από τη Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσ/νίκης και ακολούθησαν χαιρετισμοί, από τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, από την εκπρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης Μαρία Μαυρογιάννη, Γεν. Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας ΥΠΕΞ, από τον εκπρόσωπο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ. & Αντιπροέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου Γιομτώβ Άκη Ρομπίσα και από άλλους εκπροσώπους των Εβραϊκών Κοινοτήτων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων.

ΠΗΓΗ: ΦΩΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, 31.3.2024

ΣΧΕΤΙΚΑ:
-Φωτογραφίες από την εκδήλωση στο fuit.gr ΕΔΩ