Με τον δέοντα σεβασμό και την προσήκουσα τάξη τιμήθηκε σήμερα 21.1.2024 (και) στα Τρίκαλα η Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων Ηρώων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ειδικότερα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, διοργανώθηκαν επιτυχώς οι εξής εκδηλώσεις:

Στις 11 το πρωί τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Σοφολογιότατο Ραβίνο Λάρισας κ. Ηλία Σαμπετάι και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος (διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Πλούτωνος, πεζόδρομος).

Ανάμεσα σε άλλους παρέστησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κα Χρύσα Ντιντή, η επιχώρια Iσραηλιτική Kοινότητα με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ιακώβ Βενουζίου, αλλά και εκπρόσωποι έτερων κοινοτήτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πολιτικές, αυτοδιοικητικές και στρατιωτικές αρχές, φορείς και απλοί πολίτες.

Τηρήθηκε 1 λεπτού σιγή, ενώ ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από την Δημοτική Φιλαρμονική.

Ακολούθησε (11:30 π.μ.) Εκδήλωση Τιμής των Ηρώων στην Ιερά Συναγωγή (οδός Αθανασίου Διάκου 27-29), η οποία περιελάμβανε άναμμα κεριών στην μνήμη των Θυμάτων Μαρτύρων, χαιρετισμούς, κύρια Ομιλία (12 μ.μ) με θέμα: “Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στην πορεία του χρόνου” και απόδοση χορωδιακών τραγουδιών από τη Δημοτική Χορωδία του Δήμου Τρικκαίων (12:30 μ.μ.).

ΠΗΓΗ: TrikalaOla, 21.01.2024