Στις 15.3.2024, ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζόρτζ Τσούνις επισκέφθηκε τα Τρίκαλα και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Σακκά. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο πρέσβης των ΗΠΑ περιηγήθηκε στην πόλη και επισκέφθηκε το Μνημείο Ολοκαυτώματος, καθώς και την ανακαινισμένη Συναγωγή.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιάκωβος Βενουζίου και μέλη της Κοινότητας υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν τον κ. Τσούνη στη Συναγωγή και τον ενημέρωσαν για την ιστορία της, καθώς και για την ανακαίνισή της.

Ο κ. Τσούνης έγραψε τις εντυπώσεις του στο βιβλίο επισκεπτών της Συναγωγής και υποσχέθηκε να επισκεφθεί εκ νέου την Ι.Κ. Τρικάλων.

Οι κ. Τσούνης και Βενουζίου αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ο πρόεδρος της Κοινότητας Τρικάλων ευχήθηκε στον πρέσβη κάθε επιτυχία στο έργο του.

Για την επίσκεψή του Συναγωγή Τρικάλων ο πρέσβης των ΗΠΑ έκανε σχετική ανάρτηση στο Χ: «Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που συναντήθηκα με την ηγεσία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων. Η διαρκής παρουσία και η συνεισφορά της στο πολιτιστικό μωσαϊκό της πόλης είναι ζωτικής σημασίας. Οι συζητήσεις για τη διατήρηση της κληρονομιάς και τον αμοιβαίο σεβασμό υπογραμμίζουν τη σημασία της διαφορετικότητας, της θρησκευτικής ελευθερίας και της ιστορικής μνήμης».