Στις 27 Αυγούστου 2023 απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων Οβαδίας Σαμπάς. Τιμώντας την πολυετή προσφορά του, η Ι.Κ. Τρικάλων εξέδωσε το παρακάτω Ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση της απώλειας του

ΟΒΑΔΙΑ ΣΑΜΠΑ

ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων επί σειρά ετών προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό του για τις ανάγκες της Κοινότητας και των μελών της. Στη συνέχεια πλέκει το εγκώμιο του εκλιπόντος ως έναν ανιδιοτελή άνθρωπο, αυτοδημιούργητο, αρεστό σε όλους, που κατάφερε με άριστη συνεργασία με τους φορείς της πόλης και με την εκκλησία να υπάρχει μια αγαστή σχέση με τους συμπολίτες της πόλης των Τρικάλων και με τα μέλη της Κοινότητάς μας. Το Συμβούλιο αφού εξήρε τη φυσιογνωμία του εκλιπόντος, τόνισε τη μεγάλη προσφορά και το σπουδαίο έργο που προσέφερε από τη θέση που υπηρέτησε, δημιουργώντας μια υπέροχη οικογένεια με τη σύζυγό του ως στοργικός πατέρας και παππούς. Το Δ.Σ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

α) Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια του Δ.Σ. της Κοινότητάς μας από τον Ταμία κ. Μιχέλ Νεγρίν.

β) Να διατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος χρηματικό ποσό που θα διατεθεί για κοινωφελείς σκοπούς της πόλης των Τρικάλων.

γ) Να κοινοποιηθεί το παρόν ψήφισμα στο ενημερωτικό δελτίο του ΚΙΣΕ «Τα Νέα μας».

Ο Πρόεδρος Ιακώβ Βενουζίου

Ο Γεν. Γραμματέας Ματαθίας Βαρούχ

* ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ για τον Οββαδία Σαμπά εξέδωσαν: Η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας (διαβάστε το εδώ) και  η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου (διαβάστε το εδώ).