Οι εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και ευχές για επίτευξη ειρήνης κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος με τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) Ελλάδος, Δαυίδ Σαλτιέλ, στις 25.1.2024.

«Να υπάρξει Ειρήνη, εκεί που πολεμούν και σκοτώνεται κόσμος. Πρέπει να βρεθεί λύση, να δώσουν τα χέρια και όλοι μαζί να προχωρήσουμε ειρηνικά. Αυτό που συνέβη στο Ισραήλ, που σκοτώθηκαν 2.000 άνθρωποι χωρίς να υπάρχει λόγος, είναι αντίστοιχου μεγέθους του Ολοκαυτώματος. Πρέπει να σταματήσει το κακό και να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, που δυστυχώς δεν έχει, εδώ και 70 χρόνια.

Σήμερα είναι η Ημέρα Μνήμης. Αυτό σημαίνει να θυμηθούμε τα θύματα του Ολοκαυτώματος, τα θύματα που χάθηκαν στο Άουσβιτς, ένας ασύλληπτος αριθμός -6 εκατομμύρια άνθρωποι, όσο μια Ελλάδα μετά τον πόλεμο- χάθηκαν μόνον και μόνον γιατί ήταν Εβραίοι” σημείωσε ο Πρόεδρος του ΚΙΣ Ελλάδος Δαυίδ Σαλτιέλ.

«Θυμόμαστε το Ολοκαύτωμα των 6 εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης – μεταξύ των οποίων 67.000 Έλληνες Εβραίοι και 235 δημότες της πόλης μας. Θυμόμαστε και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ιστορία του κόσμου στον οποίο ζούμε είναι μια διαδικασία αέναης σύγκρουσης μεταξύ δημιουργικών και καταστροφικών δυνάμεων. Θα τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, αν δεν ξεχάσουμε ποτέ, αν δεν εφησυχάσουμε ποτέ, αν δε γίνουμε ποτέ συνεργοί, αν δεν σιωπήσουμε ποτέ» ανέφερε ο κ. Μαμάκος.

ηγή: ΕΡΤ Νews, 25.1.2024