Η ισραηλινή εταιρεία EL AL, της οποίας το δίκτυο ενώνει 54 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, γιόρτασε τα 75 χρόνια λειτουργίας της σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η επιλογή του Ελ. Βενιζέλος μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς επικυρώνει με τον τρόπο της μία σημαντική σχέση η οποία έχει χτιστεί μέσα στα χρόνια. Αξίζει να αναφέρουμε πως από το 2009 έως το 2022 η κίνηση μεταξύ Αθήνας και Ισραήλ εξαπλασιάστηκε, με την χώρα μας να βρίσκεται πλέον στο top-10 των προορισμών για τους Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στελέχη της εταιρείας σε σχετική παρουσίαση για τα 75 χρόνια της εταιρείας, το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, έχουν μετακινηθεί από και προς Αθήνα πάνω από 350.000 επιβάτες, γεγονός που φέρνει την Ελλάδα στην έβδομη θέση ως αγορά για το Ισραήλ, παρουσιάζοντας αύξηση 33%.

Σημειώνεται πως το 90% των Ισραηλινών που ταξιδεύουν προς τη χώρα μας με την EL AL είναι για διακοπές, ενώ για θρησκευτικό τουρισμό ταξιδεύει το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβατών από τη χώρα μας προς το Ισραήλ, επιλέγοντας την EL AL για το ταξίδι του.

Η κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου μίλησε για την ισχυρή σχέση Ελλάδας-Ισραήλ όσον αφορά στην επιβατική κίνηση, καθώς οι Ισραηλινοί βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των επισκεπτών που ταξιδεύουν στην Αθήνα, ενώ από την πλευρά του ο κ. Kobi Golan τόνισε την επέκταση της EL AL σε νέα δρομολόγια ανά τον κόσμο αλλά και τη νέα της συνεργασία με την Delta Airlines.

H EL AL ενώνει με επιτυχία την Αθήνα με το Τελ Αβίδ, μέσω των Boeing 738 και Boeing 900, με 14 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις. Μόνο για το πρώτο εξάμηνο του έτους μετακινήθηκαν μεταξύ των δύο διεθνών αεροδρομίων πάνω από 40 χιλιάδες επιβάτες. Οι επιλογές για το συγκεκριμένο ταξίδι ποικίλουν καθώς μπορεί ο επιβάτης να επιλέξει μεταξύ πρωινών πτήσεων καθημερινά εκτός Σαββάτου, είτε απογευματινών οι οποίες πραγματοποιούνται μεταξύ Κυριακής και Πέμπτης. Για το συγκεκριμένο ταξίδι προσφέρονται τριών ειδών θέσεις: Business, Premium και Economy.

Ισχυρή είναι η παρουσία της EL AL και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου μέσω των Boeing 738 και Boeing 900 και 5 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις έχει μεταφέρει με ασφάλεια και άνεση πάνω από 12 χιλιάδες επιβάτες μεταξύ Θεσσαλονίκης και Τελ Αβίβ.

Επιπλέον η εταιρεία, σε συνεργασία με την ισραηλινή της θυγατρική Sundor ήδη πραγματοποιεί σε ελληνικά νησιά όπως η Κρήτη, η Ζάκυνθος και η Ρόδος, οι οποίες προσομοιάζουν σε πτήσεις τσάρτερ.

Η ισραηλινή εταιρεία φημίζεται για τις ανέσεις που προσφέρει στους επιβάτες της, με τα άνετα και εργονομικά καθίσματα τα οποία είναι εξοπλισμένα με θύρες USΒ, εργονομικά και μετακινούμενα μαξιλαράκια κεφαλής αλλά και ειδικό στήριγμα για το tablet ή το κινητό. Στην Business οι ανέσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες με ειδικές θέσεις οι οποίες προσφέρουν όλες τις ανέσεις, από θύρες USB και πρίζες, μέχρι ειδική θήκη για το ποτό σας, ειδικό αναδιπλούμενο δίσκο για φαγητό, κρεμάστρα για το παλτό σας και φυσικά ένα τεράστιο αναδιπλούμενο κάθισμα.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού ο επιβάτης μπορεί να συνδεθεί με το wi-fi το οποίο είναι διαθέσιμο ώστε να μην χάσει στιγμή την σύνδεσή του στο διαδίκτυο.

Πηγή: exportgreece.gr, 15.9.2023