Τα μέλη του Προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος συναντήθηκαν σήμερα 6 Νοεμβρίου 2023 με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και εξέφρασαν τις ανησυχίες των Ελλήνων Εβραίων για το κλίμα αντισημιτισμού που διαμορφώνεται με αφορμή την κρίση στη Μέση Ανατολή. Επισήμαναν στον Υπουργό Παιδείας τους κινδύνους αύξησης του αντισημιτισμού στην Ελλάδα λόγω των μονομερών ανακοινώσεων εναντίον του Κράτους του Ισραήλ και την επιχείρηση απονομιμοποίησης του δικαιώματος ύπαρξής του.

Το Προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος επανέλαβε τη στήριξη του Ελληνικού Εβραϊσμού προς τον λαό του Ισραήλ και ζήτησε την άσκηση κάθε δυνατής επιρροής για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στα έγκατα της Γάζας από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Ο κ. Πιερρακάκης επιβεβαίωσε τη σταθερή στάση της Ελληνικής κυβέρνησης κατά του αντισημιτισμού και τόνισε ότι «ο ρόλος του σχολείου είναι το να καλλιεργεί τις αξίες του ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας, της ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, του διαλόγου και του σεβασμού στην διαφορετικότητα. Δεν είναι το να ποδηγετεί την ελεύθερη σκέψη των μαθητών ούτε το να τους ξεχωρίζει ανάλογα με το φύλο, την καταγωγή, το θρήσκευμα ή όποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας. Σίγουρα, επίσης, δεν είναι το να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προέδρος ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Μάνος Αλχανάτης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Βίκτωρ Ελιέζερ, ο Γεν. Ταμίας κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ, καθώς και ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων