Στις 16.12.12 έγινε στη Συναγωγή Βόλου το Μπαρ Μιτσβά του Λεονάρντο, γιου της Έφης Αμπουάφ & του Αλμπέρτου Κοέν.
Για τα μέλη της Κοινότητάς μας, αυτή η ημέρα ήταν σημαντική και ταυτόχρονα γιορτινή, γιατί σπάνια έχουμε τη χαρά να γίνονται παρόμοιες εκδηλώσεις, αλλά κυρίως γιατί παρευρεθήκαμε στην ενηλικίωση ενός δικού μας αγαπητού αγοριού.
Στην κατάμεστη Συναγωγή παραβρέθηκαν όλα τα μέλη της Κοινότητάς μας, καθώς και φίλοι της οικογένειας και του Λεονάρντο, που ήρθαν στο Βόλο  από άλλες Εβραϊκές Κοινότητες της Ελλάδος και κυρίως από την Λάρισα, τον τόπο καταγωγής  της μητέρας του Λεονάρντο.
Την τελετή του Μπάρ Μιτσβά τέλεσε ο Ραβίνος Λάρισας, κ. Ηλίας Σαμπεθάι, συνεπικουρούμενος από τον κ. Μάκη Μωυσή. Ο Ραβίνος αναφέρθηκε στη σημασία της ενηλικίωσης, τονίζοντας τα δικαιώματα του Λεονάρντο, αλλά και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει.
Ο Λεονάρντο διάβασε μέρος της “Περασά” και στη συνέχεια στην συγκινητική του ομιλία, αφού ευχαρίστησε τους γονείς του, τον Ραβίνο και όλους όσους ήταν κοντά του στα παιδικά του χρόνια, ανέφερε ότι γνωρίζει τις νέες ευθύνες του και νοιώθει απόλυτα έτοιμος να τις αναλάβει.
Ο πρόεδρος της Ι.Κ. Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Λεονάρντο, τον οποίον περιέγραψε ως ένα χαμογελαστό παιδί που πάντα συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Κοινότητας και επάξια κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση όλων των μελών και συνεχάρη τους γονείς του για την διαπαιδαγώγησή του. Στη συνέχεια του επέδωσε το δώρο της Κοινότητας απευθύνοντας τις θερμότερες ευχές του Δ.Σ.
Μετά τη λήξη της τελετής ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Κοινοτικό Κέντρο.