Την Κυριακή 4.5.2008 η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στο χώρο του εβραϊκού τμήματος του Γ΄ νεκροταφείου Νίκαιας. Τη σεμνή και συγκινητική τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Στεφάνια στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος κατέθεσαν ο Δήμαρχος Νίκαιας κ. Στ. Μπενετάτος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων Αντιδήμαρχος κ. Ν. Βαφειάδης, ο κ. Αλί Γιαχία, πρέσβης του Ισραήλ, η κα Μ. Ναχμία, Πρόεδρος της ΄Ενωσης Ομήρων Ισραηλιτών Ελλάδος, ο κ. Β. Αλμπάλας πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών, ο κ. Α. Φόρνης, αντιπρόεδρος του Κ.Ι.Σ. ο κ. Μ. Μάισης, πρόεδρος της Ι.Κ. Χαλκίδας, ο κ. Η. Νεγρίν εκ μέρους του Ο.Π.Α.Ι.Ε., ο κ. Σ. Μπακόλας εκ μέρους των Ισραηλιτών που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση, ο κ. Δ. Σαμουήλ για το Σύλλογο Ελλήνων Εβραίων Βετεράνων του Πολέμου 1940-'44, η κα Μπ. Ααρών εκ μέρους της Β΄ Γενιάς Απογόνων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η κα Σ. Κοέν εκ μέρους της Εβραϊκής Νεολαίας και τέλος μαθητές από το Εβραϊκό Σχολείο.

Μετά το άναμμα των κεριών της Μενορά, η τελετή άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση, που έψαλαν οι Ραββίνοι της Ι.Κ. Αθηνών κύριοι Αράρ και Μιζάν.

Για το Ολοκαύτωμα μίλησαν ο κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Μ. Σαμουηλίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Β΄ Γενιάς Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος. Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Εβραϊκού Σχολείου Φ. Ναχμία, Μ. Ταμπάχ και Ν. Ταραγάν και η κατάθεση στεφανιών μετά την οποία τα παιδιά του Σχολείου προσέφεραν ανθοδέσμες στους Ομήρους.
    Η τελετή ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.