Το νέο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε χθες 22.5.2017, στον χώρο «Manchester Arena» της πόλης του Μάντσεστερ, συγκλονίζει τη Μεγάλη Βρετανία. Ο δράστης πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό από την έκρηξη του οποίου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά και άλλοι 59 τραυματίστηκαν, μέχρι τον μέχρι στιγμής απολογισμό. Πρόκειται για την πιο αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώνεται στη Μεγάλη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερεις Βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε επιθέσεις αυτοκτονίας σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου.

Το τυφλό αυτό τρομοκρατικό χτύπημα στοχοποιεί, για άλλη μια φορά, τους νέους ανθρώπους στα μέρη στα οποία διασκεδάζουν και ο φρικτός συμβολισμός του είναι σαφής.  Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό και την βαθιά θλίψη του ελληνικού εβραϊσμού για αυτό το στυγερό τρομοκρατικό χτύπημα και εκφράζει για άλλη μια φορά την ανησυχία του για την σχεδόν μιμητική εξάπλωση της τρομοκρατίας και της τυφλής βίας.

Οι σκέψεις μας αυτές τις στιγμές είναι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στις οικογένειές τους. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ελληνικού εβραϊσμού στον  βρετανικό λαό και στην βρετανική κυβέρνηση.

Αθήνα, 23 Μαΐου 2017

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ WJC & EJC