Στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας παρουσιάστηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 μια πολύ ξεχωριστή θεατρική παράσταση: «Η χαμένη αθωότητα της Άννας Φρανκ» μια διασκευή του ημερολογίου της Άννας Φρανκ, από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Entremosotros.

Την τραγική μορφή της μικρής Εβραιοπούλας, που συνδύαζε παιδική αθωότητα και σοφία, ζωντάνεψε με τρόπο συγκλονιστικό η πρωταγωνίστρια Στελίνα Ζακάρ, πλαισιωμένη από τους εξαιρετικούς στους υπόλοιπους ρόλους Αλμπέρτο Σεβή, Αλίκη Άντζελ, Μπάρυ Σεβή, Σαλίνα Μαϊρ, Χριστίνα Χαρατσίδου, Αλμπέρτο Πέρεζ, Χρήστο Βυρώζη, Δαυίδ Ναχμία, Βάλια Χρυσοχόου, σε μια παραγωγή που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις επαγγελματικές. Η παράσταση συνδιοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες Λάρισας και Θεσσαλονίκης.

Την επόμενη μέρα τα μέλη της ομάδας επισκέφτηκαν την Πλατεία Άννας Φρανκ στη Λάρισα για να τιμήσουν τη μνήμη της μικρής ηρωίδας τους, στη λιτή αναθηματική στήλη με το όνομά της που βρίσκεται εκεί.

ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ