Για ακόμη μια εβδομάδα η Ευρώπη ήρθε αντιμέτωπη με το πρόσωπο της τρομοκρατίας. Σειρά αυτή τη φορά είχαν η Γερμανία και η Γαλλία, η οποία αποτελεί πλέον τον συνήθη τόπο δράσης των φανατικών ισλαμιστών στην Ευρώπη. Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε στην Νορμανδία, όπου οι τρομοκράτες επέλεξαν ως στόχο τους έναν τόπο προσευχής και λατρείας, δολοφονώντας με φρικτό τρόπο τον 86χρονο Jacques Hamel, ιερέα της μικρής Καθολικής κοινότητας του Saint-Etienne-du-Rouvray, κοντά στη Ρουέν.

Η σημειολογία της πρόσφατης αυτής επίθεσης είναι προφανής. Οι δύο τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους εισβάλλουν βίαια σ’ έναν ιερό χώρο και αφαιρούν το δικαίωμα στην προσευχή και την ελπίδα. Επιβάλλουν το μίσος τους και προσπαθούν να αφαιρέσουν την αγάπη και την αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων.

Στο μίσος των φανατικών δεν πρέπει να απαντήσουμε με μίσος. «Τα μόνα όπλα της Καθολικής Εκκλησίας είναι η προσευχή και η αδελφοσύνη των ανθρώπων», όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος της Ρουέν Dominique Lebrun, τα οποία είναι και όπλα όλων των θρησκειών.

Η επίθεση κατά των πιστών της Ρουέν δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους Καθολικούς. Είναι μια επίθεση εναντίον κάθε πιστού και κάθε θρησκείας. Ως Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος στεκόμαστε δίπλα στην χριστιανική κοινότητα και ευρύτερα στη γαλλική κοινωνία, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση και θλίψη μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες. Με τα μόνα όπλα που και εμείς διαθέτουμε, την προσευχή και την πίστη, θα αγωνιζόμαστε αδιάκοπα προκειμένου η θρησκευτική ελευθερία, η αγάπη και η αδελφοσύνη μεταξύ των λαών να μην ηττηθούν από το μίσος και τη βία της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 26.7.2016, ΓΑΛΛΙΑ: Το ISIS πίσω από την ομηρία σε εκκλησία της Νορμανδίας - Βιντεοσκοπούσαν τη δολοφονία του ιερέα

-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: CRIFWJC, AJC και EJC

- Δηλώσεις του Προέδρου του ΚΙΣ Γαλλίας (CRIF) Francis Kalifat: “Nous sommes dans une veritable guerre”, τηλεοπτική εκπομπή BFMTV, 27.7.16.