Στις 11.2.2016 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή" η παρακάτω επιστολή του κ. Βίκτωρα Ισαάκ Ελιέζερ που αφορά στην απάντηση του Παλαιστίνιου πρέσβη στο άρθρο του με τίτλο "Η τρομοκρατία των μαχαιριών".   

"Στις 2 Φεβρουαρίου 2016, δημοσιεύθηκε στη «Καθημερινή», επιστολή του Παλαιστίνιου Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Toubassi, με την οποία απαντά στο κείμενο μου που δημοσιεύθηκε στην ίδια εφημερίδα στις 11 Νοεμβρίου 2015.

Η αλήθεια ενόχλησε τον κ. πρέσβη και δυστυχώς η έλλειψη επιχειρημάτων τον οδήγησε σε ύβρεις εναντίον μου, παραποίηση των απόψεων μου και κυρίως σε ένα άνευ προηγουμένου κήρυγμα μίσους και φθηνής προπαγάνδας. Κατά τον κ. Toubassi, οι εκτελεστές με τα μαχαίρια θεωρούνται «αγανακτισμένοι νέοι», που πυροβολούνται «με την αιτιολογία οτι έκαναν κάποια ύποπτη κίνηση, όπως να βάζουν το χέρι στη τσέπη», και οι επιτιθέμενοι στις στάσεις λεωφορείων, ως «οδηγοί που χάνουν τον έλεγχο του οχήματος τους». Με τον τρόπο αυτό φαίνεται ο Παλαιστίνιος πρέσβης αντιλαμβάνεται την ειρηνική συμβίωση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Κρίμα!

Τέλος ο κ. Toubassi, απέφυγε επιμελώς να σχολιάσει το συμπέρασμα του κειμένου μου: «Η συνεχής αιματοχυσία ενισχύει τελικά τους ακραίους. Αλλά η αιματοχυσία αυτή δεν μπορεί να σταματήσει παρά μόνο μέσω μιας πολιτικής συμφωνίας, με την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης, που θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους για τους Παλαιστινίους και θα διασφαλίζει την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ σε ασφαλή σύνορα. Όπως είπε ο γνωστός Ισραηλινός συγγραφέας Αμος Οζ, «στο ίδιο σπίτι δεν μπορούμε να είμαστε συγκάτοικοι, ας φροντίσουμε να έχει ο καθένας το δικό του σπίτι και να δημιουργήσουμε μια ήρεμη γειτονιά».

Είναι σαφής ο λόγος που ο κ. Toubassi δεν το σχολιάσε: Διότι δεν επιθυμεί τη λύση των δύο κρατών για δύο λαούς, επιθυμεί τη λύση του ενός κράτους, της Παλαιστίνης, αντί του Ισραήλ, και όχι δίπλα στο Ισραήλ".

- Στην ιστοσελίδα του ΚΙΣΕ