Social services for Nazi victims have been supported by a grant from the Conference on Jewish Material Claims Against Germany

Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.

Log inOn Line

Έχουμε 736 επισκέπτες συνδεδεμένους

Τελευταία νέα

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ R. LAUDER "ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;"

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσίευσε στις 21.8.2014 το παρακάτω άρθρο  του Ronald S. Lauder, Προέδρου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC).

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;

Γιατί παραμένει ο κόσμος σιωπηλός την ώρα που σφαγιάζονται χριστιανοί στη Μέση ανατολή και στην Αφρική; Γιατί γίνονται διαδηλώσεις μόνο για τους θανάτους των Παλαιστινίων στη γάζα και όχι για τη βάρβαρη σφαγή χιλιάδων χριστιανών στη Μέση Ανατολή;… Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ της Φ. ΤΟΜΑΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Με αφορμή δημοσίευση φωτογραφικού ρεπορτάζ στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Λοιπόν» (7.8.2014), η κα Φωτεινή Φωτεινή Τομαή – Κωνσταντοπούλου, προϊσταμένη του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών και Εθνική Απεσταλμένη στους Διεθνείς Οργανισμούς για το Ολοκαύτωμα IHRA, ESLI & ITS, απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας κ. Κ. Γέρου:

«Αξιότιμε κύριε Γέρου,

Οδύνη μου προκάλεσε η καταχώρηση στο υμέτερο φύλλο 1171 με ημερομηνία Πέμπτη 7 Αυγούστου φωτογραφίας γνωστής τηλεπαρουσιάστριας που αστειευόμενη ποζάρει, όπως και τα παιδιά της, μισοκρυπτόμενη πίσω από κενοτάφια του απέραντου κοιμητηρίου–Μνημείου των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος κεντρικής πλατείας στο Βερολίνο.

Περισσότερα...
 
ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

- «Ποιος θα υποστηρίξει τους Χριστιανούς;», του Ronald S. Lauder, Προέδρου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), 21.8.2014. Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Γιατί παραμένει ο κόσμος σιωπηλός την ώρα που σφαγιάζονται χριστιανοί στη Μέση ανατολή και στην Αφρική; Γιατί γίνονται διαδηλώσεις μόνο για τους θανάτους των Παλαιστινίων στη γάζα και όχι για τη βάρβαρη σφαγή χιλιάδων χριστιανών στη Μέση Ανατολή;… Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Στον βωμό του επικοινωνιακού πολέμου», παρέμβαση του Σάμπυ Μιωνή για τα νεκρά παιδιά της Γάζας, 20.8.2014. Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα kourdistoportocali.com

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Χαμάς, τουλάχιστον 160 παιδιά σκοτώθηκαν σε "εργατικά ατυχήματα" κατά την δημιουργία των τούνελ που η οργάνωση χρησιμοποιεί για να εισάγει από την Αίγυπτο στη Γάζα όπλα και αγαθά και για να εξάγει προς το Ισραήλ τρομοκράτες έτοιμους να απαγάγουν και να σπείρουν το θάνατο... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Η  ευθύνη της συλλογικής αδράνειας», του Μίνου Μωυσή,  Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, 13.08.2014. Aπό την ιστοσελίδα www.tovima.gr

Στο ΒΗΜΑ της 7ης Αυγούστου δημοσιεύεται άποψη του κ. Δημήτρη Ελέα που υπογράφει ως συγγραφέας και ακτιβιστής. Το άρθρο του είχε τίτλο "Οι σοφοί και συμπαθείς Εβραίοι". Η κρίση στη Γάζα, πέρα από το επιχειρησιακό της περιεχόμενο - και των δυο πλευρών - και τα ανθρώπινα θύματα για τα οποία έχει εκφραστεί η διεθνής οδύνη και συμπάθεια - αυτό βεβαίως αφορά επιλεκτικά μόνο τα θύματα των Παλαιστινίων (!) - αφύπνισε και παραδοσιακά αντισημιτικά στερεότυπα και συναισθήματα. Τέτοια περιέχονται στο υπόψη άρθρο – άποψη… Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Αναβιώνει ο αντισημιτισμός», του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου, 11.8.2014. Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

Συγγραφέας τοῦ βιβλίου «Ὁ 4ος Παγκόσμιος Πόλεμος» (ἐκδ. Grasset, 2005), ὁ ἐκλεκτός Γάλλος συγγραφέας καί παλαιός μεγάλος ρεπόρτερ τοῦ περιοδικοῦ Le Point, Τιερύ Βολτόν, εἶναι κατηγορηματικός: «Ἡ Χαμάς σίγουρα εἶναι ἡ μεγάλη κερδισμένη τοῦ ἐπικοινωνιακοῦ πολέμου μέ τό Ἰσραήλ καί ὑπάρχει κίνδυνος ἡ νίκη της αὐτή νά ἔχει δραματικές ἐπιπτώσεις – ἰδιαίτερα στό ἐπίπεδο τῶν μουσουλμάνων πού ζοῦν στήν γηραιά ἤπειρο, τά παιδιά τῶν ὁποίων σήμερα σέ μεγάλο βαθμό πλήττονται ἀπό τήν κρίση. Ἀπό την ἄποψη αὐτή, οἱ τελευταῖες διαδηλώσεις ὑπέρ τῆς Χαμάς στό Παρίσι εἶναι καί ἡ ἀφετηρία γιά τήν ἀναβίωση ἑνός νέου ἀντισημιτισμοῦ…», μᾶς λέει. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Ξένοι ανταποκριτές αποκαλύπτουν τοv κίβδηλο πολεμικό μέτωπο της Χαμάς», του Daniel Bettini, Ynet News 7.8.2014. Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν www.cohen.gr

Ο κόσμος δεν πίστεψε το Ισραήλ, ίσως όμως να μπορούσε να πιστέψει ξένους ανταποκριτές που φοβόντουσαν να κάνουν ζωντανή ανταπόκριση, που όμως τώρα μάς τα λένε όλα: για το Αρχηγείο της Χαμάς στο Νοσοκομείο Al-Shifa, για τους εκτοξευτές πυραύλων πλησίον των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ, για τις απειλές και τις σκηνοθετημένες σκηνές βομβαρδισμών… Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Κρίση στη Γάζα: Αλήθειες και Υποκρισίες», του Μίνου Μωϋσή, Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, 7.8.2014. Από την ιστοσελίδα της Ι.Κ. Αθηνών.

[…]Το Ισραήλ έχει δικαίωμα – όπως κάθε χώρα στο κόσμο – να υπερασπιστεί τους πολίτες του, έχει το δικαίωμα να υπάρχει με ασφάλεια. Αυτό πολλοί το ξεχνούν ή το ξεπερνούν ως εύκολο δεδομένο. Δεν είναι καθόλου έτσι. Ένα απλό ταξίδι λίγων ημερών στο Ισραήλ αποκαλύπτει πόσο στην καθημερινότητα αυτής της χώρας είναι ενταγμένη η οργάνωση που μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες του. Παράδειγμα, όλα τα σπίτια και διαμερίσματα στο Ισραήλ που κατασκευάζονται μετά το 2005, έχουν υποχρεωτικά ένα δωμάτιο ασφαλείας με προδιαγραφές ικανές να αντιμετωπίσουν ισχυρές εκρήξεις από ρουκέτες. Κάθε πολυκατοικία διαθέτει καταφύγιο. Ασκήσεις ασφαλείας γίνονται τουλάχιστον 2 – 3 φορές το μήνα. Όλα τα σχολεία έχουν υποδομές προστασίας από τρομοκρατικές επιθέσεις και προσωπικό εκπαιδευμένο σε εκκενώσεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Σε κάθε είσοδο εστιατορίου, κινηματογράφου, εμπορικού κέντρου ελέγχεται με μηχανήματα και προσωπικό η διέλευση και τα αντικείμενα, όπως στα αεροδρόμια. Πόσοι άραγε έχουν αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν όλα αυτά για την καθημερινότητα ενός Κράτους και ενός λαού; Σε ποιο άλλο Κράτος στον αναπτυγμένο κόσμο μπορεί κανείς να διανοηθεί έστω και ένα 10% από όλα αυτά ότι αποτελούν την καθημερινότητά του; … Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Δάκρυα Υποκρισίας» του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, Διευθυντή Ινστιτούτου Διπλωματίας και πρ. Υπουργού, 4.8.14, από την προσωπική του ιστοσελίδα  www.andrianopoulos.gr. Αναδημοσιεύθηκε: «Καθημερινή» 7.8.14 & στο www.cohen.gr

Και βέβαια κανείς δεν επιθυμεί τις σφαγές αμάχων και τους θανάτους μικρών παιδιών στη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων. Υπεύθυνοι όμως δεν είναι μοναχά αυτοί που ρίχνουν τις βόμβες. Αλλά κι εκείνοι που χρησιμοποιούν αυλές σχολείων, νοσοκομείων και παιδικών σταθμών για την εκτόξευση ρουκετών που αναπόφευκτα θα προσελκύσουν φονικά αντίποινα… Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

- Ο Τζόν Βόιτ απαντάει στο γράμμα από τους «αδαείς» Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρούζ για το Ισραήλ: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε», The Hollywood Reporter, 2.8.14:

Ο ηθοποιός προτρέπει τους συναδέλφους του να «εξετάσουν τα κίνητρά τους», ερωτώμενος, «μπορείτε τώρα πια να πάρετε πίσω τη φωτιά του αντισημιτισμού που μαίνεται σε όλο τον κόσμο»; Το όνομά μου είναι Τζόν Βόιτ και είμαι κάτι παραπάνω από θυμωμένος, είμαι βαθιά απογοητευμένος που άνθρωποι σαν την Πενέλοπε Κρούζ και τον Χαβιέρ Μπαρδέμ μπορούν να υποκινούν αντισημιτισμό σε όλο τον κόσμο και αγνοούν τη ζημιά που έχουν προκαλέσει. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Οι Εβραίοι απέρριψαν τη θυσία παιδιών 3.500 χρόνια πριν. Τώρα είναι η σειρά της Χαμάς», του Elie Wiesel (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης), Algemeiner, 1.8.14:

Περισσότερο από τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια πριν, ο Αβραάμ είχε δύο γιούς. Ο ένας γιος είχε σταλεί στην έρημο και κινδύνευε να πεθάνει. Ο Θεός τον έσωσε με νερό από μια πηγή. Ο άλλος γιος ήταν καταδικασμένος, έτοιμος να του κοπεί ο λαιμός από τον ίδιο του τον πατέρα. Αλλά ο Θεός κράτησε το μαχαίρι. Και οι δύο γιοί, ο Ισμαήλ και ο Ισαάκ, δέχτηκαν υποσχέσεις πως θα καθοδηγήσουν μεγάλα έθνη. 

Με αυτές τις αφηγήσεις, ο μονοθεϊσμός και ο δυτικός πολιτισμός ξεκίνησαν. Και οι Χαναανική πρακτική να θυσιάζονται παιδιά στον Μολόχ εγκαταλείπεται μια για πάντα από τους προγόνους του Αβραάμ…. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Ο θάνατος της λύσης των δύο κρατών», του Geoffrey Alderman, Jewish Chronicle 31.7.2014:

Αφιερώνω το παρακάτω άρθρο στην Harakatal-Muqawamaal-Islamiyya, ευρεία γνωστή εδώ στην Δύση σαν Χαμάς. Κατά την διάρκεια των 14 ετών που αρθρογραφώ σε αυτή την στήλη ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα έγραφα έστω και μία πρόταση - πόσο μάλλον ένα άρθρο - εξυμνώντας την οργάνωση αυτή. Νομίζω όμως ότι η κατάλληλη ώρα για να το πράξω έφτασε. Γιατί ; … Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- “Η προπαγάνδα να μην αλλοιώσει την αλήθεια”, του Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 31.07.2014:

Η ​​αλήθεια είναι ότι ο αραβικός κόσμος δεν δέχθηκε ποτέ τη δημιουργία του εβραϊκού κράτους στην ιστορική γη του εβραϊκού λαού. Δεν ήταν το Ισραήλ που απέρριψε την απόφαση του ΟΗΕ το 1947, η οποία προέβλεπε την ίδρυση δύο κρατών ανάμεσα στον Ιορδάνη ποταμό και στη Μεσόγειο Θάλασσα.[…] Τι απαιτούν οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ; Μήπως να καταργήσει τα καταφύγια και να καταστρέψει τα αντιπυραυλικά συστήματα ασφαλείας για να προκληθούν χιλιάδες θύματα αμάχων Ισραηλινών, για να αποδειχθεί ότι οι ρουκέτες της Χαμάς και οι πύραυλοι Γκραντ δεν είναι χαρτοπόλεμος;… Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «ΑΜΟΣ ΟΖ: ‘κατάσταση “ή χάνω-ή χάνω” για το Ισραήλ’, συνέντευξη του Ισραηλινού συγγραφέα στην Deutsche Welle, 30.7.14.  Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν www.cohen.gr

[…] ΟΖ: Τι θα κάνατε εσείς εάν ο γείτονάς σας από την απέναντι πλευρά του δρόμου σκάβει μία σήραγγα από το παιδικό του δωμάτιο στο δικό σας προκειμένου να ανατινάξει το σπίτι σας ή να απαγάγει την οικογένειά σας;… Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

- “Γιατί ο αντι-Σιωνισμός είναι ο σύγχρονος αντισημιτισμός”, του Benjamin Weinthal, The Corner 29.7.14. Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν www.cohen.gr

Η Ισραηλινή αμυντική επιχείρηση “Αιχμή Προστασίας” εναντία στις πυραυλικές επιθέσεις της Hamas αποκάλυψε ότι χρειαζόταν μια στρατιωτική σύγκρουση για να φανεί ότι ο αντι-Σιωνισμός δεν μπορεί ν’ αποσυνδεθεί από τον αντισημιτισμό... Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Η Γη της Επαγγελίας…», του Ηλία Πέσσαχ, Γράμματα Αναγνωστών ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 26.7.14:

[…] Έπειτα από 140 χρόνια στην περιοχή, και οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται κράτος. Αρκεί να αναγνωρίσουν το υπαρκτό Ισραήλ (που είναι διατεθειμένο να παραχωρήσει εδάφη, όπως το 2006). Δυστυχώς, στόχος της Χαμάς είναι η «αντικατάσταση» του Ισραήλ από ένα άλλο κράτος. Το λέει και το προσπαθεί διαχρονικά μέσα από στρεβλή εκπαίδευση, τυφλό θρησκευτικό μίσος, τρομοκρατία. Ρεαλιστικά, αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί κανένα κράτος («να εξαφανιστεί» από τον χάρτη επειδή έτσι θέλουν οι «συνομιλητές» του…). Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Ευχαριστήρια Επιστολή της Χαμάς προς τα Διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», του Νώε Μπεκ, The Algemeiner 25.7.2014, αναδημοσίευση από τον ιστότοπο www.cohen.gr :

Αγαπητά Μέλη των κυριότερων ΜΜΕ,

Ήσασταν φοβεροί! Όλοι ξέρουν ότι ξεκινήσαμε ένα πόλεμο εναντίον του Ισραήλ που δεν μπορούμε να κερδίσουμε επειδή η πραγματική νίκη συμβαίνει όταν έχουμε προβλέψει πως κάθε φορά θα είστε με μας. Και υποστηρίζετε τόσο πολύ καλά τη στρατηγική μας που θα θέλαμε πραγματικά να αναγνωρίσουμε την βοήθειά σας. Ιδιαίτερα σας ευχαριστούμε… Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Η γκρίζα γάζα και άλλη μια φριχτή κληρονομιά», του Θοδωρή Γεωργακόπουλου, 25.7.14, Καθημερινή:

Δεν θέλω να σας σοκάρω. Αλλά είναι απολύτως εφικτό και δόκιμο. Επιτρέπεται. Δεν είναι κακό. Κανείς σώφρων δεν θα σας κατηγορήσει για επαναστατική οκνηρία, για απανθρωπιά, για έλλειψη συμπόνιας, αν το κάνετε. Μπορείτε να θρηνείτε τα αθώα θύματα των Ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, ενώ ταυτόχρονα εξαγριώνεστε για τις βάναυσες πολιτικές επιλογές της Χαμάς... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ. 

- «Ο φαύλος κύκλος της τρέλας», του Στέφανου Κασιμάτη, 25.7.14, Καθημερινή:

Προσπαθώ τόσες μέρες να το αποφύγω, επειδή ―στην πραγματικότητα― δεν θέλω να αντιμετωπίσω την αμηχανία που μου προκαλεί. Τώρα, όμως, λέω να διακινδυνεύσω μία διαφορετική προσπάθεια, κι ό,τι γίνει. Ας βάλω κάτω λοιπόν τα δεδομένα της τραγωδίας που διαδραματίζεται στη Γάζα για να τα σταθμίσω, με την ελπίδα ότι ίσως κάπου καταλήξω.... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

- Σ΄ αυτή τη λυπητερή πολεμική ιστορία, το Ισραήλ έχει δίκιο”,  του Ari Shavit (Haaretz, 24.7.14), αναδημοσίευση από τον ιστότοπο www.cohen.gr:

Όσοι, έστω και κατ΄ ελάχιστο συγχωρούν τη Χαμάς, συνεργάζονται με ένα θανατικό, θρησκευτικό, τυραννικό δικτάτορα. Η Χαμάς είναι οι παλαιστίνιοι νεοναζί…. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Κάποιος χτυπά την πόρτα», του Δημήτρη Γκαλών, 23.7.14, www.protagon.gr:   

Το κύριο θέμα των ημερών είναι η Γάζα. Πολλές οι κινητοποιήσεις, οι συζητήσεις, οι αντιδράσεις και οι τοποθετήσεις, πολλές φορές εκφρασμένες σε μορφή προσωπικών αναρτήσεων, κυρίως στο διαδίκτυο, αφενός για την συμπαράσταση στο δράμα των αμάχων, αφετέρου για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στην έκβαση του πολέμου... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

 

 

- «Το Ισραήλ αγωνίζεται να προστατεύσει τους πολίτες του - η Χαμάς χρησιμοποιεί τους παλαιστινίους σαν ανθρώπινη ασπίδα», του Σάμπυ Μιωνή, 23.7.14, www.kourdistoportocali.com:

Η βασική διάφορα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, είναι ότι οι Ισραηλινοί δοξάζουν την ζωή, ενώ οι φανατικοί ισλαμιστές της Χαμάς δοξάζουν τον θάνατο... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Το Δίκιο του Ισχυρού», του Θάνου Τζήμερου, ιδρυτή και προέδρου της πολιτικής κίνησης "Δημιουργία, ξανά!" & περιφερειακού συμβούλου Αττικής, 17.7.14, www.iporta.gr:

Ένας πόλεμος που κρατάει 60 χρόνια είναι ένας παράλογος πόλεμος. Σ' έναν πόλεμο δεν υπάρχει ο καλός και ο κακός. Υπάρχουν αντίπαλοι που υπερασπίζουν με τη βία τα συμφέροντά τους. Και η βία είναι πάντα απάνθρωπη...  Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Τίποτα δεν χαροποιεί περισσότερο τη Χαμάς από τους νεκρούς Παλαιστινίους», του Jerold Auerbach, 16.7.14, The Algemeiner:

Τα καλύτερα ρεπορτάζ που προβάλλονται αυτές τις ημέρες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι αυτά που παρουσιάζουν την οδύνη των κατοίκων της Γάζας, οι οποίοι  θρηνούν για τους νεκρούς τους από τις επιθέσεις του Ισραήλ, το οποίο αντεπιτίθεται στον απρόκλητο καταιγισμό ρουκετών που δέχεται από την Χαμάς… Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Η δήλωση που δεν έχει εκδοθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», του David Horovitz, 14.7.14, The Times of Israel:  

Τα μέλη του Συμβουλίου τρέμουν στη σκέψη της εκτεταμένης απώλειας ζωών και της καταστροφής που είχαν στόχο να προκαλέσουν -και θα είχαν προκαλέσει- οι εκατοντάδες πύραυλοι, αν απουσίαζε το Ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.  Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- “Μπείτε για λίγο στη θέση του Ισραήλ”, Μήνυμα προς τους ηγέτες του κόσμου, του Ronald S. Lauder, προέδρου του WJC, 13.7.2014, The Algemeiner:

Πρόσφατα, στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο ζητήσαμε από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου να μπουν για λίγο στη θέση του Ισραήλ.

“ Όλοι θα συμφωνούσαμε ότι κάθε κυβέρνηση θα είχε χρέος να υπερασπιστεί τους πολίτες της, αν οι πόλεις της δεχόντουσαν επίθεση”, αναφέραμε σε επιστολή προς τους πρέσβεις των Ηνωμένων Εθνών, τους αρμόδιους των Ηνωμένων Πολιτειών, τον υπουργό εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λατινικής Αμερικής, καθώς και σε άλλους... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Είναι γεγονός ότι ο πόλεμος στη Γάζα προκάλεσε πόνο και οδύνη για τo θάνατο πολλών αθώων ανθρώπων, που τις περισσότερες φορές χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες από τις ομάδες τρομοκρατών της Χαμάς για να προκαλέσουν την καταδίκη του Ισραήλ από τη διεθνή κοινή γνώμη. Όσο αυξανόταν ο αριθμός των θυμάτων τόσο πιο έντονη ήταν η επιχείρηση δαιμονοποίησης της ίδιας της ύπαρξης του Κράτους του Ισραήλ από πολλούς κονδυλοφόρους στη χώρα μας, οι οποίοι δεν διστάζουν να συγκρίνουν τη Γάζα με το Άουσβιτς και τους Ισραηλινούς με τους Ναζί. Επιλέγουν να ενοχοποιήσουν το Ισραήλ για έναν πόλεμο που η Χαμάς επέβαλλε και για ένα έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού που η ίδια διαπράττει. Ξεχνούν ωστόσο, ότι εάν το Ισραήλ δεν διέθετε τα μέσα προστασίας των δικών του πολιτών (καταφύγια, αντιπυραυλικά συστήματα Ισραηλινής κατασκευής κ.ά.), τότε θα υπήρχαν χιλιάδες θύματα από τις σχεδόν 4.000 ρουκέτες της Χαμάς εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Η Χαμάς λοιπόν, παραμένει γι’ αυτούς στο απυρόβλητο. Όπως στο απυρόβλητο είναι και οι φανατικοί τζιχαντιστές που σκορπούν τον τρόμο και το θάνατο σε απλούς ανθρώπους (Μουσουλμάνους και Χριστιανούς) στο Ιράκ, στη Συρία, στο Σουδάν και αλλού. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο που αποκαλύπτει όμως και το αντισημιτικό τους μένος.

Η κριτική στην πολιτική μιας κυβέρνησης μπορεί να είναι έντονα καταδικαστική. Η παραποίηση όμως, της ιστορικής αλήθειας, οι απαράδεκτες συγκρίσεις, και η λογική του ενός και μοναδικού ενόχου (του Κράτους του Ισραήλ), συνιστούν μεθοδευμένη επιχείρηση απονομιμοποίησης του δικαιώματος ύπαρξης του Εβραϊκού λαού στη γη του Ισραήλ, που οδηγεί στην απονομιμοποίηση του δικαιώματος ύπαρξης του Εβραίου ως ισότιμου μέλους της κοινωνίας στην οποία επέλεξε να ζει. Και αυτό συνιστά Αντισημιτισμό.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΛΑΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Αποχαιρετιστήρια ομιλία του αποχωρούντος Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, στην Ισραηλινή Βουλή (Κνέσετ), στις 24.7.2014. Μετάφραση από το κείμενο που δημοσιεύθηκε στα αγγλικά, στο The times of Israel:

«Ήρθα να σας ευχαριστήσω  για το προνόμιο που μου δώσατε να υπηρετήσω την πατρίδα μας και το λαό της επί επτά έτη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο. Σας ευχαριστώ.

Το Ισραήλ, αυτή η μικρή χώρα, έγινε ένα πραγματικά σπουδαίο κράτος. Δεν γνωρίζω άλλη χώρα επί της γης που στο διάβα της ιστορίας να έχει καταπλήξει και εκπλήξει τόσο πολύ. 

Συγκέντρωσε το λαό της. Έκανε την έρημο να ανθίσει. Αναστήθηκε από τα ερείπια, έχοντας επιζήσει ενός φρικτού Ολοκαυτώματος.  Αντεπιτέθηκε σε επτά πολέμους. Αναβίωσε μια γλώσσα. Σεβόμενη τις παραδόσεις και υιοθετώντας τον εκσυγχρονισμό. Και ταυτόχρονα ανοικοδομώντας μια χώρα που συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Περισσότερα...
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ D. TSUR ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Ανοιχτή Επιστολή απηύθυνε -στις 23.7.14- ο Ισραηλινός βουλευτής David Tsur, πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ισραήλ – Ελλάδας της Κνέσετ (Ισραηλινού Κοινοβουλίου) προς τους Έλληνες, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας:

Αγαπητοί Έλληνες φίλοι,

Ως παλιός φίλος και θαυμαστής της Ελλάδας και ως κάποιος που έχει εργαστεί ακούραστα για την προώθηση των σχέσεων Ισραήλ – Ελλάδας με την ιδιότητά μου ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας, μου προκάλεσαν λύπη ορισμένες πρόσφατες δηλώσεις στην Ελλάδα οι οποίες διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για την τρέχουσα σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ δεν επεδίωξε αυτή τη σύγκρουση και κατέλαβε πολλές προσπάθειες για να την αποφύγει. Όμως, τελικά αναγκαστήκαμε να δράσουμε εξαιτίας των αδιάκοπών καθημερινών επιθέσεων της Χαμάς εναντίον των πολιτών μας. Τις τελευταίες εβδομάδες η Χαμάς εξαπέλυσε περισσότερες από 1.850 ρουκέτες στο Ισραήλ θέτοντας σχεδόν 6 εκατομμύρια ανθρώπους σε κίνδυνο, εξαναγκάζοντάς τους να τρέχουν σε καταφύγια κάθε φορά που εκτοξεύεται ένας πύραυλος. Η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γάζα στοχεύουν με πάνω από 15.000 ρουκέτες το Ισραήλ. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν μια τέτοια απειλή κατά του άμαχου πληθυσμού της. Το Ισραήλ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Περισσότερα...
 
ΤΟ WJC ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗ» ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 24.7.14: Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) δήλωσε ότι ο διορισμός του Ούγγρου ακροδεξιού δημοσιολόγου Péter Szentmihályi Szabó ως πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ιταλία ήταν «σαφώς μία προσβολή προς τους εβραίους». Ο Πρόεδρος του WJC κ. Ρόναλντ Λόντερ ζήτησε από την Ιταλία να μην αποδεχθεί τα διαπιστευτήρια του Szentmihályi Szabó, ο οποίος στο παρελθόν είχε γράψει αντισημιτικά κείμενα. «Ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι οι Εβραίοι της Ουγγαρίας είναι «πράκτορες του Σατανά», «άπληστοι, ζηλόφθονες, κακοί και άσχημοι», δεν πρέπει να εκπροσωπεί τη χώρα του στο εξωτερικό. Θα έπρεπε να είχαν συμβουλέψει τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας ViktorOrbánώστε να αποσύρει αυτόν τον άνθρωπο το συντομότερο δυνατό και να αναζητήσει ένα καταλληλότερο πρόσωπο για αυτή τη θέση», δήλωσε ο πρόεδρος του WJC.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 21.7.14, σε συναισθηματικά φορτισμένη  ατμόσφαιρα,  έγιναν στο Εβραϊκό νεκροταφείο  της Κω, τα αποκαλυπτήρια Μνημείου αφιερωμένου στους Έλληνες Εβραίους της Κω που εκτοπίστηκαν τον Ιούλιο του 1944 και εξοντώθηκαν στο ναζιστικό στρατόπεδο του Άουσβιτς. Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Κω κ. Ναθαναήλ, ο βουλευτής Δωδεκανήσων κ. Μάνος Κόνσολας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κω κ. Γ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.Ε.), κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, εκ μέρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου  η κα Ε. Σβύνου, η εκπρόσωπος της Ι.Κ. Ρόδου κα Κάρμεν Κοέν, ο καθηγητής Αχιλλέας Κουτσουράδης, ο πρόεδρος των Αποδήμων Κώων κ. Ν. Ιτσινές, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και  φορέων, καθώς και μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας από τη Ρόδο.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ και το κερί στη μνήμη των Εβραίων της Κω άναψε ο κ. Αλέξανδρος Μενασέ που κατάγεται από την Κω. Στη συνέχεια αναγνώστηκαν τα ονόματα των 99 Κώων Εβραίων που εκτοπίστηκαν στις 23 Ιουλίου του 1944 από τους Ναζί.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙΝΩΝ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Ζακυνθινοί Εβραίοι από την Αθήνα, το Ισραήλ και την Αμερική συναντήθηκαν στη γενέτειρά τους, σε μια συγκινητική εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) και οι Ισραηλίτες οι καταγόμενοι από τη Ζάκυνθο, στις 13.7.14 στο εβραϊκό Νεκροταφείο, για την αποκάλυψη δύο μαρμάρινων επιγραφών.

Η πρώτη μαρμάρινη επιγραφή είναι αφιερωμένη στους περίπου εβδομήντα Ζακυνθινούς Εβραίους, που διέμεναν στην Κέρκυρα και τα Χανιά κατά την περίοδο της Κατοχής, με συνέπεια να συγκαταλέγονται στα έξι εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος, ενώ υπενθυμίζει, έμμεσα, τη μοναδική, σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη, διάσωση του συνόλου των 275 Εβραίων της Ζακύνθου, από τη Γερμανική θηριωδία, χάρις στην αλληλεγγύη των Ζακυνθινών συμπολιτών τους, με πρωτεργάτες, τους τότε Μητροπολίτη Χρυσόστομο και Δήμαρχο Λουκά Καρρέρ.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae