Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, σχετικά με το θέμα της ανάγνωσης αποσπάσματος από τα ψευδεπίγραφα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» από τον βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» κ. Ηλία Κασιδιάρη, μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής της 23ης Οκτωβρίου 2012, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Στην επιστολή τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι: «τα πλαστά «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» αποτελούν το χαρακτηριστικότερο δείγμα της αντισημιτικής προπαγάνδας σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για τους χιτλερικούς διωγμούς.
Υπενθυμίζεται ότι τα «Πρωτόκολλα» έχουν καταδικαστεί τόσο από διεθνή δικαστήρια, όσο και από τη διεθνή βιβλιογραφία, αλλά και από έγκριτους ιστορικούς ως πλαστά και ως συγγραφέντα από την Οχράνα, την Αστυνομία του Τσάρου, για να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα σε διωγμούς κατά των Εβραίων.
Το άκουσμα αποσπασμάτων των πλαστών «Πρωτοκόλλων» από τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων προκαλεί την έντονη ανησυχία του Ελληνικού Εβραϊσμού. Πιστεύουμε ότι παρόμοια περιστατικά ενισχύουν τη διάδοση αντισημιτικών στερεοτύπων.
Με την ευκαιρία ζητούμε -για μια ακόμη φορά- από τους υγιείς φορείς της Πολιτείας και της κοινωνίας να περιθωριοποιήσουν ιδεολογίες, πρακτικές και προπαγάνδες των νοσταλγών του Ναζισμού».
 
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2012
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος