Στις 22.4.2012, η Ι.Κ. Αθηνών τιμώντας την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος διοργάνωσε τελετή που έγινε στο εβραϊκό νεκροταφείο. Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από τον Ραββίνο Αθηνών κ. Ισαάκ Μιζάν.

Κατά την εκδήλωση έγινε ομιλία από τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Νεολαίας Αθηνών κ. Μάϊκ Μάτσα, ο οποίος μίλησε για τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στην Πορεία Ζωής, στο MarchoftheLiving, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί επιζώντες του Ολοκαυτώματος, εμείς η Νεολαία, τρίτη γενιά απογόνων, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συντηρήσουμε τη μνήμη. Το χρωστάμε σε εκείνους που χάθηκαν, σε σας που επιζήσατε, το χρωστάμε στους γονείς μας, στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας. Θα τιμάμε πάντα το ότι γεννηθήκαμε Εβραίοι και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο κόσμο, όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ίσα δικαιώματα, ανεξάρτητα από το χρώμα, τη θρησκεία και τα πολιτικά τους πιστεύω».
Κατά την τελετή απηύθυνε χαιρετισμό και ο πρόεδρος της Β΄ Γενιάς Θυμάτων του Ολοκαυτώματος κ. Μάριος Σούσης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με καταθέσεις στεφάνων. Εκ μέρους του ΚΙΣΕ στεφάνι κατέθεσε η γενική γραμματέας κα Ντόνα-Λίλιαν Καπόν.