Από 31.5.10 έως 4.6.10 ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Ισραήλ δικαστής Μ. Lindenstrauss, με τη συνοδεία συνεργατών του πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ως προσκεκλημένοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ελλάδας.
Στις 31.5.2010, οι ισραηλινοί επίσημοι, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία του ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Κούρτη, καθώς και από τον πρέσβη του Ισραήλ κ. Αλί Γιάχια, είχαν συνάντηση στα γραφεία του Κ.Ι.Σ.Ε. με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.
Τον δικαστή Lindenstrauss παρουσίασε ο Ισραηλινός πρέσβης κ. Γιάχια αναφερόμενος στη σταδιοδρομία και το έργο του ως προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Ισραήλ.
Ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ.Ε. καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στην ιστορία των Εβραίων της Ελλάδος, τονίζοντας παράλληλα τη σύγχρονη δράση του Ελληνικού Εβραϊσμού. Ο κ. Σαλτιέλ χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Έλληνα ομολόγου του κ. Κούρτη στο Κ.Ι.Σ.Ε.
Ο δικαστής Lindenstrauss ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και αναφέρθηκε με εγκαρδιότητα στον Έλληνα ομόλογό του, τον οποίο γνώρισε σε αντίστοιχη επίσκεψη του κ. Κούρτη του Ισραήλ. Η επικοινωνία αυτή έδωσε την αφορμή για την ανάπτυξη μιας γόνιμης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ. Ο δικαστής Lindenstrauss αναφέρθηκε στο ρόλο και τον τρόπο εργασίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Ισραήλ και παρουσίασε τους συνεργάτες του, τη νομική σύμβουλο κα Ισραέλι και τον διευθυντή κ. Γκολάν. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε ο δικαστής εντυπωσίασε τους συνομιλητές του με τις ιστορικές του γνώσεις τόσο για την Ελλάδα, τη «γενέτειρα της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών», όπως τη χαρακτήρισε, όσο και για την ιστορία του Ελληνικού Εβραϊσμού. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην πνευματική προσφορά των Εβραίων της Θεσσαλονίκης αλλά και στο Ολοκαύτωμα.
Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γιώργος Κούρτης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε τόσο στη θετική εικόνα που είχε αποκομίσει από το Ισραήλ κατά την εκεί επίσκεψή του όσο και στην εκτίμησή του προς την προσωπικότητα και τη δράση του κ. Lindenstrauss.
Στη συνέχεια η ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Συναγωγή Αθηνών και το Μνημείο Ολοκαυτώματος όπου τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βεν. Αλμπάλας. Το ίδιο βράδυ το Κ.Ι.Σ.Ε. παρέθεσε δείπνο εργασίας στο οποίο παρακάθησαν οι πρόεδροι των Ελεγκτικών Συνεδρίων Ελλάδος και Ισραήλ, το προεδρείο του Κ.Ι.Σ.Ε. και ο πρέσβης του Ισραήλ.  
 
 
 
 
Στη φωτογραφία, από αριστερά: Ο πρόεδρος του Ισραηλινού Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Lindenstrauss, ο πρέσβης του Ισραήλ, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ελλάδος κ. Κούρτης και ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ.Ε. κ. Σαλτιέλ.