Τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησαν -και αναπαράχθηκαν σε διάφορα μπλογκς- ψευδείς πληροφορίες συνοδευόμενες από αντίστοιχα σχόλια κατά των Εβραίων σχετικά με την υποτιθέμενη απαλλαγή τους από την υποχρέωσή τους για την καταβολή των νόμιμων φόρων στο ελληνικό κράτος.

Η οικονομική κρίση που περνά η χώρα, αλλά και τα νέα φορολογικά μέτρα προσέφεραν το κατάλληλο έδαφος για να κατηγορηθούν (και γι΄ αυτό !) οι Εβραίοι. Αυτή τη φορά το θέμα αφορούσε τη σκόπιμη παραποίηση του εσωτερικού κανονισμού της Ι.Κ. Αθηνών, και συγκεκριμένα τις σχετικές με την καταβολή της πέτσια διατάξεις, για να καταλήξει ο συντάκτης του εν λόγω κειμένου στο συμπέρασμα ότι οι Εβραίοι δεν φορολογούνται, ότι το Κ.Ι.Σ. είναι κράτος εν κράτει, ότι οι Εβραίοι έχουν ιδιαίτερα προνόμια κ.ά. Ο συντάκτης της ψευδολογίας προέβη  ακόμη στην κατηγορία ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών, αλλά και σε παραινέσεις προς την κυβέρνηση για φορολόγηση της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας ώστε να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας (!).
Το Κ.Ι.Σ., αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν αυτές οι αναίσχυντες ψευδολογίες στο Διαδίκτυο και προς αποφυγή παρανοήσεων, καταχώρησε στο site του την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σε μπλογκ δημοσιεύθηκε ψευδές άρθρο από το Καταστατικό της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών (και όχι του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, όπως και πάλι ψευδώς αναφέρεται), σύμφωνα  με το οποίο οι Εβραίοι που διαμένουν στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το καταστατικό της Ι.Κ. Αθηνών (Π.Δ. 182) βρίσκεται δημοσιευμένο στο ΦΕΚ 40/Α’ 22.3.1978, ώστε ο καθένας μπορεί να το διαβάσει για να αντιληφθεί το μέγεθος του  ψεύδους του δημοσιεύματος και το χαμηλό επίπεδο εντιμότητας στο οποίο κινούνται οι οργανωμένοι αντισημίτες.

Τέλος, σαφώς διευκρινίζεται ότι οι Έλληνες πολίτες, Εβραίοι στο θρήσκευμα, φορολογούνται όπως όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως από το αν καταβάλλουν συνδρομή μέλους στο κοινοτικό τους όργανο».

 

Παρ΄ όλα αυτά, την ψευδολογία επανέλαβε σε άρθρο της η εφημερίδα «Ελεύθερη Ωρα» στις 27.4.10. Το Κ.Ι.Σ. αμέσως απέστειλε διευκρινιστική απάντηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:  «…Σαφώς διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να διαφοροποιεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο –πολλώ δε μάλλον να απαλλάσσει- τους Εβραίους από τη φορολογία». Η απαντητική επιστολή του Κ.Ι.Σ. δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Ε.Ω. της 29.10.10, συνοδευόμενη με επανάληψη των ψευδολογιών.