Φέτος ο δημόσιος εορτασμός του Χανουκά έγινε και πάλι στην Α΄ Πλατεία Ψυχικού, ύστερα από την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της πλατείας. Η συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών –του Κ.Ι.Σ. και της Ι.Κ. Αθηνών- με τον Δήμο Ψυχικού υπήρξε για μια ακόμη φορά άριστη και παραγωγική με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις να στεφτούν από επιτυχία. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έγιναν από 11 έως 1812.2009 με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 11.12.09, καθώς η εκδήλωση έγινε το μεσημέρι –λόγω του Σαμπάτ- συμμετείχαν και οι μαθητές του Εβραϊκού Σχολείου οι οποίοι, μετά το άναμμα της Χανουκιγιά και τις προσευχές, έλαβαν αναμνηστικά δώρα που προσέφερε η Ι.Κ. Αθηνών.

Η επίσημη έναρξη της γιορτής έγινε την επομένη, Σάββατο 12.12.09, με ομιλίες από τον πρόεδρο του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη και τον πρόεδρο της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλα.
Η Χανουκιγιά άναβε στην Α΄ Πλατεία Ψυχικού όλες τις ημέρες της γιορτής και οι προσευχές αναπέμπονταν από τους Ραββίνους Αθηνών κ. Ιακώβ Αράρ και Ισαάκ Μιζάν. Το χαρούμενο εορταστικό πνεύμα ενισχύθηκε από τη συμμετοχή της Χορωδίας που έψαλλε το Μάοζ Τσουρ και εβραϊκούς ύμνους, υπό τη διεύθυνση του Λέοντα Γαβριηλίδη, ο οποίος συνέβαλλε και στην όλη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Τις εκδηλώσεις παρουσίασε ο κ. Μόνης Χαλέγουα.
Η τελετή λήξης του Χανουκά έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 18.12.09, παρουσία της δημάρχου Ψυχικού κας Ειρήνης Κατσαρού, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του πρέσβη του Ισραήλ κ. Αλί Γιάχια και εκπροσώπων του εβραϊσμού. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρόεδροι του Κ.Ι.Σ. και της Ι.Κ. Αθηνών αναφερόμενοι στο πνεύμα της γιορτής αλλά και στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Ψυχικού για την προώθηση της προσέγγισης μεταξύ των θρησκειών.
Το Εβραϊκό Σχολείο συμμετείχε και στην τελετή λήξης της γιορτής δίνοντας μια νότα ζωντάνιας στην εκδήλωση. Τα παιδιά τραγούδησαν εβραϊκά τραγούδια, μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης έπαιξαν φλάουτο και άναψαν κεριά της Χανουκιγιά. Τα κεριά της Χανουκιγιά άναψαν ο κ. Μ. Κωνσταντίνης, ο κ. Β. Αλμπάλας, η κα Ει. Κατσαρού, ο επιζών των στρατοπέδων συγκέντρωσης κ. Ισαάκ Μιζάν, εκ μέρους της Σχολικής Επιτροπής η κα Ντέλια Αλχανάτη και μαθητές του σχολείου. Στο τέλος της γιορτής, προσφέρθηκαν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες, καθώς και αναμνηστικά δώρα από το Κ.Ι.Σ.