Το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στις 8.00 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» την παρουσίαση του βιβλίου Εβραϊκές Κοινότητες ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. 15ος – 20ος αιώνας: οικονομία, κοινωνία, πολιτική, πολιτισμός, Πρακτικά διεθνούς συνεδρίου (Ιωάννινα, 21-23 Μαϊου 2015), των εκδόσεων Ισνάφι.  

Κατά την εκδήλωση θα γίνουν χαιρετισμοί από τον Χρήστο Σταυράκο, πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον Μωυσή Ελισάφ, πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και γενικό γραμματέα του ΚΙΣΕ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Λάμπρος Φλιτούρης, επίκουρος καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Γιώργος Αντωνίου, επίκουρος καθηγητής Εβραϊκών Σπουδών του ΑΠΘ, ο Στέφανος Δημητρίου, αναπλ. καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και οι επιμελήτριες του βιβλίου Άννα Μαχαιρά και Λήδα Παπαστεφανάκη.      

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Φιλήμων Καραμήτσος.