Η Χάϊφα καίγεται, τα βουνά γύρω από την Ιερουσαλήμ φλέγονται. Εκατοντάδες τραυματίες, χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους κατοίκους του Ισραήλ που τραυματίσθηκαν και πλήγηκαν από τις πυρκαγιές αυτές και ευχόμαστε την άμεση αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που υπέστησαν.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος συγχαίρει την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση και θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Ισραηλινού Πρωθυπουργού για την αποστολή βοήθειας για την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν το κράτος του Ισραήλ.

Ευχόμαστε στους Έλληνες αεροπόρους, πυροσβέστες και τεχνικούς που μετέχουν της αποστολής καλή επιτυχία στο έργο τους, χαιρετίζουμε το θάρρος και  την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν στην αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής και ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατοί και υγιείς.

Αποδεικνύεται, αυτή την φορά κατά τραγικό τρόπο, ότι  η συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ  βασίζεται όχι μόνο σε κοινά συμφέροντα, αλλά και σε ισχυρούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών.

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

- Tο ευχαριστήριο της πρεσβείας του Ισραήλ μέσω twiter Τα Ελληνικά πυροσβεστικά στο Ισραήλ. Θα ενεργήσουν στην περιοχή της Ιερουσαλήμ. Ευχαριστούμε Ελλάδα. (Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 24.11.2016: Συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας σε κατάσβεση πυρκαγιών στο Ισραήλ).

- Ανακοίνωση του WJC

- Tweet from @AJCGlobal: Thank you, #Greece, for sending planes to #Israel to help battle fires there. As long-time friends of Greece, we're moved by your support.

- Israel honours foreign firefighters for “bravery in our time of need”, The Times of Israel, Nov. 29, 2016