Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού και καταδικάζει έντονα τη βίαιη τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός ομοθρήσκου μας στο Μιλάνο.  Η επίθεση έγινε χθες έξω από εστιατόριο κασέρ, στη συνοικία όπου βρίσκεται και το εβραϊκό σχολείο του Μιλάνου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εβραϊκής Κοινότητας του Μιλάνου, θύμα είναι ο Nathan Graff, ο οποίος νοσηλεύεται αφού δέχθηκε 10 μαχαιριές -οι περισσότερες στο πρόσωπο και στην πλάτη- από άγνωστο μέχρι στιγμής  κουκουλοφόρο. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για τη σύλληψη του δράστη.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, για μία ακόμη φορά, επισημαίνει απερίφραστα τον κίνδυνο και τις τραγικές συνέπειες από τη διάδοση του ρατσιστικού μίσους. Η αχαλίνωτη βία μέσα από τη νέα μορφή της τρομοκρατίας, τη λεγόμενη ‘τρομοκρατία των μαχαιριών’, φαίνεται ότι αρχίζει να εξαπλώνεται και στην Ευρώπη, με χαρακτηριστικό γεγονός τη χθεσινή επίθεση στο Μιλάνο, και όχι μόνο.

Οι Ευρωπαϊκές χώρες πρέπει με κάθε μέσο να συνεργαστούν αποτελεσματικά ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών τους, αλλά και να προασπίσουν τις αρχές της Δημοκρατίας.

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ