Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα την επιστολή που ακολουθεί:

«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρακαλούμε να δεχθείτε τα θερμά συγχαρητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την επανεκλογή σας και την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Από την Τρίτη το απόγευμα μέχρι και την Τετάρτη, 22 και 23 Σεπτεμβρίου, ήταν για τους Έλληνες Εβραίους και τους Εβραίους όλου του κόσμου, η ημέρα του Εξιλασμού, Γιομ Κιπούρ, ημέρα πλήρους αργίας, αφιερωμένη στην κρίση, στη σκέψη, στην αυτοκριτική, στην αυτογνωσία και στη συγχώρεση. Σύμφωνα με την Εβραϊκή θρησκεία, τούτη η ημέρα είναι ημέρα προσευχής και παράκλησης προς τον Θεό για να χαρίζει σε όλη την ανθρωπότητα υγεία, ειρήνη και δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, κύριε Πρόεδρε, που τούτη ακριβώς την ημέρα, μετά από τα μηνύματα αγανάκτησης στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης χιλιάδων συμπολιτών μας  που έστειλαν ένα σαφές μήνυμα κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, απομακρύνθηκε από την κυβέρνησή σας ένα πρόσωπο που είχε διατυπώσει χυδαίες και προσβλητικές απόψεις για τους Εβραίους που έθιγαν ταυτόχρονα τον πολιτισμό και το δημοκρατικό συναίσθημα της Ελληνικής κοινωνίας.

Με την απομάκρυνση αυτού του προσώπου από την κυβέρνησή σας στάλθηκε ένα μήνυμα ότι ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρέπει να έχουν θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει προς όφελος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού».

Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Δείτε σχετικά:

-Τ/Σ ΣΚΑΪ, εκπομπή "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", 24.9.2015: Αναφορά σε επιστολή του ΚΙΣΕ (14.55 λεπτά)  

-Τ/Σ ΣΚΑΪ, ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, 24.9.2015: Αναφορά σε επιστολή του ΚΙΣΕ (5.04 λεπτά)

-Ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών

-Αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων