Λάρισα, 4 Φεβρουαρίου 2015. Ημέρα γιορτινή σήμερα, βοήθησε και ο καιρός κι εμείς, στην μικρή μας κοινότητα, γιορτάζουμε την πρωτοχρονιά των δένδρων, την έναρξη της καρποφορίας, το Του Μπισβάτ. Όμως καμιά γιορτή δεν έχει αξία χωρίς τις χαρούμενες φωνές των μικρών παιδιών, το χαμόγελο και τη διάθεση για παιχνίδι! Σήμερα, αυτό το νιώσαμε έντονα, καθώς εισπράξαμε την ευτυχία τους στην εξόρμηση του σχολείου μας για την εκπλήρωση του εθίμου της δενδροφύτευσης, που συνηθίζεται στη γιορτή του Του Μπισβάτ.

Η αποστολή μας ήταν να φυτέψουμε έναν κέδρο και τρεις δάφνες στον κήπο του Αστυνομικού Μεγάρου της Λάρισας. Το σκεπτικό πίσω από την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου ήταν η έκφραση ευγνωμοσύνης προς το έργο της Eλληνικής Aστυνομίας, αλλά και το να μάθουν τα παιδιά ότι ως εβραϊκή κοινότητα πρέπει να βρισκόμαστε μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης και της χώρας μας. Και, αφού η δουλειά με τα φτυάρια και τους κασμάδες τελείωσε, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ενημερωθούν από την ψυχολόγο της αστυνομίας για τα δικαιώματα των παιδιών και για τη σωστή χρήση του διαδικτύου.

Να ευχαριστήσουμε τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας κ. Παναγιώτη Ντζιοβάρα, που, εκτός από την ξεχωριστή υποδοχή και ξενάγηση, προσέφερε σε όλα τα παιδιά και στους δασκάλους χυμούς και ένα υπέροχο δεκατιανό. Στο πρόσωπό του ευχαριστούμε το σύνολο των ανδρών της αστυνομίας που, για την κοινότητα μας, έχει τη δική της σημασία.

Οι μαθητές και  οι δάσκαλοι του σχολείου ευχαριστούν ιδιαίτερα και τον πρόεδρό μας κ. Μώρις Μαγρίζο που ήρθε, έσκαψε και φύτεψε μαζί μας και που, χωρίς τις δικές του ενέργειες, δεν θα είχε εκπληρωθεί η επιθυμία των παιδιών μας.

Στη βάση του κέδρου που φυτεύτηκε τοποθετήθηκε μια μαρμάρινη πλακέτα, για να θυμίζει την ξεχωριστή αυτή δωρεά του σχολείου μας, αλλά και την υποχρέωση που ανέλαβαν τα παιδιά υποσχόμενα να φροντίζουν το δεντράκι τους!