Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού «Το Παιδί θύμα του Ολοκαυτώματος», σύμφωνα με την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής. Οι βραβευθέντες στο διαγωνισμό που διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, θα συμμετέχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος που περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο του Άουσβιτς.

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017 διαγωνίσθηκαν 75 έγκυρες συμμετοχές από 37 σχολεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Ευρυτανίας και Χανίων.

Πέντε βραβεία θα απονεμηθούν στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, του 7ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης Αθηνών, του 5ου  ΓΕΛ Ν. Σμύρνης Αθηνών,  του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων Αθηνών και στο ΓΕΛ Μαντουλίδη και 25 τιμητικοί έπαινοι θα απονεμηθούν σε 21 σχολεία. Συνολικά 82 παιδιά Α’ και Β’ Λυκείου θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί με την απολογιστική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων συγχαίρει τους μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν αποτελεσματικά την όλη προσπάθεια και, ιδιαίτερα, τους γονείς των παιδιών.

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ.Καλαντζής δήλωσε σχετικά με τα περιστατικά βεβηλώσεων εναντίον των μνημείων Ολοκαυτώματος του Ελληνικού Εβραϊσμού στην Άρτα και στην Καβάλα: «όσες φορές και αν τα γκρεμίσουν, τόσες φορές εμείς θα τα ξαναχτίσουμε».

Πηγή: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ